ه یاد داشته باشید که میوه های را بعد از خوردن غذا میل نکنید، کارشناسان تغذیه بر این باورند که میوهها باید زمانی خورده شوند که معده خالی است.بسیار مهم است که بدانیم چگونه و چه وقت باید چه میوه های بخوریم و یا این که راه صحیح خوردن میوهها چیست؟
اگر میوه های را بعد از خوردن غذا میل کنید، نقش مهمی در مسموم کردن سیستم بدنتان خواهند داشت، در این حالت بدنتان با مقدار زیادی انرژی روبرو میشود که این انرژی به جای مفید بودن باعث از دست دادن وزن و کاهش قدرت برای انجام دیگر فعالیتهای زندگی میشود.
با فواید انواع میوه آشنا شوید
سیب: اگرچه سیب مقدار کمی ویتامین سی دارد، اما دارای آنتی اکسیدانها و فلاونهاست (ماده شیمیایی بیرنگ و متبلور) که هر دوی اینها فعالیت ویتامین سی در بدن را زیاد کرده و تسهیل میبخشند و درنتیجه ریسک مبتلا شدن به سرطان روده، حملات قلبی و سکته کاهش پیدا میکند.
توت فرنگی: بالاترین قدرت اکسیدانها را در میان اکثر میوهها دارد و از بدن در برابر ابتلا به سرطان، گرفتگی رگها و رادیکالهای آزاد محافظت میکند
پرتقال: مصرف روزانه ۲ تا ۴ عدد پرتقال جلوی سرماخوردگی را میگیرد، کلسترول را کم میکند، از ایجاد سنگ در بدن جلوگیری کرده و یا سنگهای موجود در بدن را از بین میبرد و همچنین ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
هندوانه: بهترین تسکین دهنده تشنگی است چرا که از ۹۲% آب تشکیل شده است، همچنین حاوی بالاترین دوز گلاتاتیون است که به بالارفتن سیستم دفاعی بدن کمک میکند.
همچنین اصلیترین منبع لیکوپین است که اکسیدانی برای مبارزه با سرطان است، دیگر مواد مغذی موجود در هندوانه ویتامین سی و پتاسیم هستند.
عنبه (انبه): بهترین برندگان برای داشتن بالاترین میزان ویتامین سی هستند، این میوه سرشار از کاروتین است که حاوی ویتامین آ بوده و برای چشمها مفید میباشد.
در آخر این مطلب را هم به یاد داشته باشید که نوشیدن آب سرد بعد از غذا مساوی با ابتلا به سرطان است؛ میتوانید باور کنید؟
شاید نوشیدن یک لیوان آب سرد بعد از غذا، بسیار لذت بخش است اما آب سرد مواد روغنی که در آن لحظه مصرف کردهاید را سفت میکند، روند هضم غذا را کند میکند.
زمانی که این رسوبها با اسید واکنش نشان میدهند و شکسته میشوند و سریعتر از غذاهای جامد، توسط روده جذب میشوند.
این موضوع بسیار سریع موجب چاقی و سپس سرطان میشود بنابر این بهتر است که بعد از غذا، سوپ گرم و یا آب ولرم مصرف کنید .
به همره این میوه های مقوی از اکسیر سلامتی برای سلامتی خو استفاده نمایید و از عرق بوقناق برای درمان بیماری کبد چرب استفاده فراوانی میشود.
آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی - عروقی و سرطانها را کاهش میدهند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر آلودگی هوا دارند.
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، یک رژیم غذایی سالم رژیمی است که از طریق تامین نیازهای تغذیهای بدن با سطح کالری مناسب، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد و به ارتقاء سطح سلامت کمک میکند.
این رژیم غذایی بر مصرف میوهها، سبزیجات، غلات سبوسدار، شیر و محصولات لبنی بدون چربی یا کم چربی تاکید میکند که حاوی گوشت خالص (بدون چربی)، ماکیان، ماهی، حبوبات، تخم مرغ و مغزها (آجیل) است و چربیهای اشباع، چربی ترانس، کلسترول، نمک (سدیم) و قندهای افزوده در آن کم هستند.
باید دانست روغن موجود درغذاهای دریایی، آجیل و دانهها و روغنهای نباتی افزوده شده به غذا نیز به تامین مواد مغذی ضروری برای بدن کمک میکنند.
دریافت ناکافی میوه و سبزیجات از مهم ترین عوامل خطر در بیماریهای مزمن و غیرواگیر است و سالانه افراد زیادی در اثر مصرف ناکافی میوه و سبزیجات جان خود را از دست میدهند و یا دچار ناتوانی میشوند. تغذیه سالم و سرشار از میوه و سبزیجات بسیار مهم است، چرا که میوهها و سبزیها به علت داشتن ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها، فیبر و مقادیر کم چربی و کالری نقش قابل توجهی در پیشگیری از انواع سرطانها، بیماریهای قلبی – عروقی دیابت و چاقی دارند و از پیشرفت این بیماریها جلوگیری میکنند. همچنین میوهها و سبزیها به رشد بهینه کودکان نیز کمک میکنند.
آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی - عروقی و سرطانها را کاهش میدهند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر آلودگی هوا دارند.
فیبرهای موجود در میوه و سبزیجات به کاهش سطح کلسترول در خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی کمک میکنند. فیبرها همچنین به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک میکنند و از یبوست پیشگیری میکنند. مصرف فیبر باعث احساس سیری با مصرف کالری کمتر میشود و به کاهش وزن کمک میکند، از بالا رفتن زیاد قند خون پس از خوردن غذا جلوگیری میکند و به همین علت در کنترل بیماری دیابت و حتی جلوگیری از بروز دیابت نوع دو مفید است. لازم به ذکر است که مصرف آب و مایعات کافی همراه با فیبرها به بهتر شدن اثرات آنها در بدن کمک میکند.
بسیاری از میوهها و سبزیها غنی از پتاسیم بوده و مصرف آنها برای کنترل فشار خون موثر است. میوه و سبزیجات غنی از پتاسیم عبارتند از موز، آلو و آب آلو، هلو و زردآلو خشک، آب پرتقال، سیبزمینی، برگ چغندر، سویا، لوبیا سفید، محصولات گوجه فرنگی (رب، سس و آب گوجه فرنگی)، اسفناج، عدس و لوبیا.
بسیاری از میوهها و سبزیجات منابع غنی از ویتامین C هستند. ویتامین C یکی از آنتی اکسیدانهای اصلی بدن است و برای رشد و ترمیم بافتهای بدن بسیار مهم است. ویتامین C همچنین به بهبود زخمها و بریدگیها و نیز سلامت دندانها و لثهها کمک میکند و در جذب آهن موثر است. مهمترین منابع آن عبارتتد از مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، طالبی، توتفرنگی، اسفناج و سیبزمینی.
فولات (اسید فولیک) موجود در میوه و سبزیجات به بدن برای ساختن سلولهای قرمز خون کمک می کند. زنان در سنین باروری باید فولات کافی مصرف کنند. مصرف فولات خطر بروز نقایص عصبی در جنین را کاهش میدهد.
هر نوع میوه یا آب میوه خالص به عنوان بخشی از گروه میوهها محسوب میشود. میوهها ممکن است به صورت تازه، کنسرو شده، منجمد یا خشک وجود داشته باشند و به صورت کامل، برشی از میوه و یا پوره مصرف شوند. پرتقال و آب پرتقال، سیب و آب سیب، موز، انگور، خربزه، انواع توتها و کشمش، خرما، انجیر و انجیر خشک و ... در گروه میوهجات قرار دارند.
مقدار میوهای که لازم است روزانه مصرف شود بستگی به سن، جنس و میزان فعالیت بدنی هر فرد دارد ولی به طور متوسط مصرف روزانه 4-2 واحد از آن در بزرگسالان توصیه میشود. هر واحد میوه شامل؛ یک عدد میوه متوسط، نصف لیوان میوههای دانه شده (انگور و غیره)، نصف لیوان آب میوه تازه و طبیعی و یک چهارم لیوان میوه خشک است. هر واحد میوه حاوی ۱۵ گرم کربوهیدرات و ۶۰ کیلو کالری انرژی است و در هر واحد از میوه تازه، منجمد و خشک شده حدود دو گرم فیبر وجود دارد. آب میوه نسبت به میوه تازه مقدار کمتری فیبر دارد.
میوههای تازه کامل، بیشتر از آب میوهها حالت سیری ایجاد میکنند و برای افرادی که سعی در کاهش وزن خود دارند مناسبتر هستند. زیادهروی در مصرف میوهها اگرموجب دریافت کالری زیاد شود، میتواند موجب چاقی شود.
هرنوع سبزی یا آب سبزی خالص به عنوان یک عضو از گروه سبزیجات در نظر گرفته میشود. سبزیجات به صورت خام یا پخته، تازه، یخ زده، کنسرو شده و خشک شده وجود دارند و ممکن است به صورت کامل، برشی از سبزی و یا له شده مصرف شوند.
خیار، کاهو، گوجه فرنگی، کلم، هویج، فلفل سبز، پیاز، انواع سبزی، کرفس، ریواس، بامیه، بادمجان، قارچ و ... در گروه سبزیجات قرار دارند. مقدار سبزی که لازم است روزانه مصرف شود بستگی به سن، جنس و میزان فعالیت بدنی هر فرد دارد ولی به طور متوسط مصرف روزانه 5- 3 واحد از آن در بزرگسالان توصیه میشود.
هر واحد سبزی شامل؛ یک لیوان از انواع سبزیهای خام، نصف لیوان سبزی های پخته و نصف لیوان آب سبزیها است. هر واحد از سبزی ها حاوی ۵ گرم کربوهیدرات، دو گرم پروتئین و 28 کیلوکالری انرژی است و دارای 3-2 گرم فیبر غذایی است.
سعی کنید روزانه از انواع میوه و سبزیجات در رنگ های متنوع واز هر شکلی که می توانید (پخته، تازه، فریز شده، خشک شده، کنسرو شده و آب آنها) استفاده کنید، چرا که محتوای مواد مغذی میوهها و سبزیهای مختلف متفاوت است و همه آنها به جز آب میوه و سبزی حاوی مقادیر مناسب فیبر هستند.
هنگام صرف غذا، نیمی از بشقابتان را به میوهها و سبزیها اختصاص دهید. برای این منظور می توانید از سبزیجات سبز تیره و سبزیجات قرمز و نارنجی مانند گوجه فرنگی، فلفل قرمز و کلم بروکلی استفاده کنید. میوه ها نیز می توانند به عنوان بخشی از وعده اصلی غذایی یا به عنوان دسر مصرف شوند و یا این که آنها را به سالاد اضافه کرد. به عنوان میان وعده از میوهها استفاده کنید. مصرف میوههای کامل بهتر از آب آنها است.
در هنگام انتخاب میوههای کنسرو شده، میوههایی را انتخاب کنید که به جای شربت در تهیه آنها از آب ساده یا آب میوه خالص استفاده شده است. برای خرید سبزیجات کنسروشده ، انواع کم سدیم یا بدون نمک افزوده شده را انتخاب کنید. برای طبخ میوه و سبزیجات میتوانید از انواع روش های سالم طبخ غذا ( بخارپز کردن، استفاده از میکروویو، کباب کردن و ... ) استفاده کنید.
باقی مانده سموم دفع آفات برروی میوه ها و سبزیها می تواند احتمال بروز سرطانها را افزایش دهد. سبزیها معمولا از طریق مدفوع انسان یا حیوان آلوده می شوند و علت آلودگی تماس با خاک یا آبیاری با آب آلوده است. بنابراین میوهها و سبزیها را باید قبل از مصرف کاملا بشویید.
میوهها و سبزیجات را زیر آب روان به آرامی مالیده و شستشو دهید. از هیچ گونه صابون، مایع شوینده، سفیدکننده یا هر ماده شوینده شیمیایی دیگر استفاده نکنید. این مواد شیمیایی پس مانده ای از خود روی میوهها و سبزیجات بر جای می گذارند. میوهها و سبزیجات سفتترمثل سیب و سیب زمینی را میتوانید با برس مخصوص همراه با آب شستشو دهید. برگهای بیرونیتر کاهو و کلم را دور بریزید و بقیه برگها را به خوبی زیر آب بشویید. موقع جابه جا کردن و شستن میوهها و سبزیها باید مراقب بود پوست آنها زخمی نشود و ضربه نخورد. این کار باعث می شود که میوهها و سبزیها زودتر فاسد شوند.
میوه و سبزیجات انرژی دهنده های مهمی برای بدن هستند و هر کدام از آن ها خواص خاص خود را دارند.خواص این میوه ها در بدن پخش شده و سبب عملکرد بهتر آن ها خواهد شد.استفاده از میوه و سبزیجات علاوه بر دیگر اعضای بدن برای قلب هم مفید میباشد و اثرات بسیار خوبی را به جای میگذارد و استفاده کننده با قلبی سالم روبرو خواهد شد. رژیمهای غذایی غنی از میوهها و سبزیجات با کاهش خطر بیماریهای مزمن در ارتباط هستند، بطوریکه دستورالعملهای عمومی غذای سالم و دستورالعملهای اختصاصی مبارزه با بیماریهای قلبی – عروقی، شامل توصیه به خوردن میوهها و سبزیجات فراوان است. معصومه جباری – ریحانه زینلیان بروجنی؛ دانشجویان کارشناسی ارشد علوم تغذیه رژیمهای غذایی غنی از میوهها و سبزیجات با کاهش خطر بیماریهای مزمن در ارتباط هستند، بطوریکه دستورالعملهای عمومی غذای سالم و دستورالعملهای اختصاصی مبارزه با بیماریهای قلبی – عروقی، شامل توصیه به خوردن میوهها و سبزیجات فراوان است. هر چند که تعداد دقیق سهمهای پیشنهادی و اندازه وعدهها در این زمینه, بین کشورهای مختلف دنیا متفاوت است. در یک مطالعه جهانی که به منظور بررسی مقدار دریافت میوه و سبزیجات در کشورهای مختلف دنیا انجام گرفته است، دریافت پایین میوه و سبزی در میان مردم سراسر دنیا، گزارش شده است. نویسندگان این گزارش اشاره کردهاند که از میان پاسخ دهندگان به پرسشهای آنها در مورد میزان مصرف میوه و سبزی که در 52 کشور جهان با درآمد غالب متوسط و پایین مورد بررسی قرار گرفته بودند، حدودا 87 درصد زنان و مردان کمتر از 5 واحد میوه و سبزی را بطور روزانه مصرف میکردند. مطالعات جدید نشان میدهد مصرف روزانه ۹ یا ۱۰ واحد میوه و سبزی به همراه ۳ واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشارخون بالا که یکی از عوامل تاثیر گذار در بروز و توسعه عوارض قلبی میباشد, بسیار مؤثر است. از آنجاییکه میوه و سبزیجات یک گروه غذایی پیچیده از لحاظ ترکیب غذایی محسوب میشوند, قضاوت معقول درباره مکانیسم تاثیر آنها در بدن و پیشگیری از بیماریهای مزمن, به سادگی امکانپذیر نیست. افزایش مصرف میوهها و سبزیجات میتواند جایگزین سایر غذاها در رژیم غذایی شود و این افزایش میتواند تاثیر گسترده تری بر ترکیب و تاثیر رژیم غذایی کلی فرد داشته باشد. امروزه در مطالعات بالینی، بیشتر توجهات به ترکیبات بیواکتیو موجود در میوهها و سبزیجات همچون ویتامین C کاروتنوئیدها و پلی فنولها جلب شده است. از طرفی, میوهها و سبزیجات سرشار از فیبر نیز هستند. سازمان بهداشت جهانی (WHO)، مصرف روزانه 30 گرم فیبر برای آقایان و 23 گرم برای خانمها را برای سلامتی توصیه میکند، چرا که این مقدار مانع از جذب سایر مواد حیاتی غذاها در بدن نمی شود. لذا یک رژبم غنی از میوهها و سبزیجات, میتواند غنی از ریزمغذیها، فیتوکمیکالها و فیبر (بسته به میزان میوه و سبزی مصرفی) باشد. بسیاری از اجزای میوهها و سبزیجات, فواد بالقوهای بر روی سلامتی دارند و از نظر بالینی و سلامتی، حائز اهمیت هستند. میوهها نیز مانند سبزیها از منابع تامین کننده انواع ویتامینها، مواد معدنی، فیبرهای محلول و نامحلول محسوب میشوند و نقش آنها در حفظ سلامت عمومی بدن، به خصوص بیماریهای قلبی- عروقی غیر قابل تردید است. بخش عمده جمعیت جهان هنوز به هدف جاری مصرف 5 واحد میوه و سبزی در روز نرسیده است. شواهد مطالعات اپیدمیولوژیک در مورد افزایش مصرف میوه و سبزیجات و کاهش خطر بیماریهای قلبی – عروقی و سکته,، بسیار قوی و محکم است. البته شواهد ضعیف تری هم در این زمینه در مورد درمان دیابت وجود دارد. مصرف همه انواع میوهها برای حفظ سلامتی لازم است. انواع توت (توت فرنگی، شاتوت)، انگور (به خصوص انگور قرمز)، سیب، لیمو، پرتقال، گلابی، کیوی ، گریپ فروت، زردآلو، آلو، طالبی و انواع میوههای تابستانی دارای اثر حفاظتی بیشتری برای قلب و عروق میباشند. شواهد پایه ای حاصل از مطالعات کنترل شدهی تصادفی، نشان دهندهی ارتباط بین افزایش مصرف میوهها و سبزیجات با کاهش فاکتورهای مرتبط با خطر بیماریهای مزمن, خصوصا بیماریهای قلبی – عروقی، بخصوص در زمینه تاثیر بر فشارخون و عملکرد عروق کوچک (میکروواسکولار) است. هر چند هنوز مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است. اگرچه بر مبنای شواهد جاری برای جلوگیری از بیماریهای قلبی – عروقی و سایر مشکلات قلبی, رژیم غنی از میوه و سبزی باید مورد استفاده قرار گرفته و دستورالعملهای جهانی در این زمینه نیز برای ارتقای مصرف میوه و سبزیجات باید مورد توجه قرار گیرد. باید توجه داشت که گنجاندن میوه و سبزی در جیره غذایی روزانه حتی بعد از حمله قلبی نیز بسیار مفید است و افزودن یک تا دو واحد از گروه میوه و سبزی با کاهش مصرف انواع گوشتهای مختلف و چربیهای حیوانی و لبنیات پرچرب همراه باشد، اثر حفاظتی بیشتری خواهد داشت.
شما می توانید وب اپلیکیشن ساتورن را به صفحه اصلی موبایل خود اضافه کنید.
کافیست گزینه Add To Home Screen را در مرورگر خود انتخاب کنید.